Mitt sätt att jobba

"En resa i fantasin"

Jag bygger upp en bild med färg i olika tekniker (akryl, olja, tempera...) och i laserande skikt. Ibland limmar jag på silkespapper, gör olika avtryck eller strör lite sand i våt färg för att få struktur o liv i ytan. Jag börjar alltid förutsättningslöst utan att veta vad det ska bli. Länge ser det ut som ingenting. Jag vänder o vrider på bilden, lägger ut den på golvet och målar vidare. Det är roligt att experimentera och låta slumpen vara en ingrediens. En form får mig kanske att associera till en fågel. Så småningom växer en bild fram. Man kan kalla det ett slags inre bilder eller berättelser. Resan är vid sitt slut. Inspirerad blir jag bland annat av musik. Ofta hämtar jag nya tankar ur böcker från biblioteket.
Det viktiga är för mig att bli berörd.


fredag 27 november 2009

"när jag tänker på paradiset..."


Mina bilder tänker jag mig som en påminnelse om paradiset på jorden, jorden vi ärvde. De kan fungera som ett slags motbilder, bilder att hämta kraft ur och ett inslag i miljödebatten.
När vi fram på vårkanten sätter oss i trädgården med en kopp kaffe får vi kontakt med känslan av paradiset. Den är alltid lika berusande. Mina bilder är målade så att man får titta en stund och upptäcka detaljer efterhand. En tanke: Kan paradiset finnas inom mig? Då när jag känner mig i balans och i harmoni med min omgivning... eller när jag har kontakt med den flödande fantasin...Vad är paradiset för dig?


"Närvaro av Gud. I fågelsångens tunnel öppnas en port."
Tomas Tranströmer

6 kommentarer:

 1. grattis till bloggen! spännande att följa dig här kram ilona

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Jag surfar för att hitta en illustration till Tomas Tranströmers Haiku Närvaro av Gud. Fann dig. Hoppas det är OK att jag kopierar bilden till min Facebook-sida. Jag skickar också över bilden till Tomas Tranströmer för att berätta vad jag gjort. MVH Göran Walter

  SvaraRadera
 4. NU trillar tjugofemöringen ner. Det är OK att använda en av mina bilder som illustration till Tomas Tranströmers dikt Haiku. O glad är jag!

  SvaraRadera
 5. Jag tackar för att jag fått 'låna' ditt verk. Hoppas du hittar dina tjugofemöringar. De är ju snart värda mycket mer när de blivit värdelösa.
  Välkommen till www.walterslexikon.se

  SvaraRadera
 6. Hej Walter! Kronor och ören är nog inte min avdelning. Har jag några tjugofemöringar så kan du få dom. Hur det nu ska gå till? Skämt åsido. Hur mycket är en bullerfri miljö värd? Hur mycket är ett rent samvete värt? Vatten t ex är livsuppehållande. Men hur mycket är det värt? En del säger att det beror på tillgången (och efterfrågan). Jag vet inte. Vi kan väl satsa en tjogofemöring på det?

  SvaraRadera