Mitt sätt att jobba

"En resa i fantasin"

Jag bygger upp en bild med färg i olika tekniker (akryl, olja, tempera...) och i laserande skikt. Ibland limmar jag på silkespapper, gör olika avtryck eller strör lite sand i våt färg för att få struktur o liv i ytan. Jag börjar alltid förutsättningslöst utan att veta vad det ska bli. Länge ser det ut som ingenting. Jag vänder o vrider på bilden, lägger ut den på golvet och målar vidare. Det är roligt att experimentera och låta slumpen vara en ingrediens. En form får mig kanske att associera till en fågel. Så småningom växer en bild fram. Man kan kalla det ett slags inre bilder eller berättelser. Resan är vid sitt slut. Inspirerad blir jag bland annat av musik. Ofta hämtar jag nya tankar ur böcker från biblioteket.
Det viktiga är för mig att bli berörd.


torsdag 28 januari 2010

"När jag tänker på paradiset"
4 kommentarer:

 1. fina bilder - kul att du delar med dig!

  SvaraRadera
 2. Det känns bara bra att dela med sig. Jag vill gärna inspirera andra. Jag vet själv hur mycket andra konstnärer, musiker, författare... har betytt för mig i min utveckling som konstnär. Ge o ta så får vi jorden att snurra.

  SvaraRadera
 3. Vill ha stenbocken eller en höstig bild med ett träd på eller.......svårt att välja.

  SvaraRadera
 4. Du kan också komma o titta hemma i min ateljé om du vill. Kanske är lättare för dig att se på plats, bildernas storlek osv. Välkommen o vi hörs hälsar Annika.

  SvaraRadera